Schotland Reis 1

Schotland, zondag 13 mei 2018

Schotland, mei 2018

Doedelzakmuziek, een kilt, whisky, prachtige natuur: Schotland wacht op ons! In 2018 gaan we op ontdekking in dit mooie land. We maken twee elfdaagse reizen vol cultuur, natuur en beleving.

Reis 1 is van 13 tot 23 mei.

De autocar haalt ons op in Gent en Berchem. In het Nederlandse IJmuiden gaan we aan boord van een echt cruiseschip. Een luxueus avondbuffet, een heerlijke nachtrust in tweepersoons-binnenhutten en een schitterend ontbijt verzekeren een geslaagd begin van deze reis. We starten met een uitgebreid bezoek aan Edinburgh. Van daaruit reizen we verder rond. Natuurlijk staat ook Loch Ness (met Nessie?) op het programma. Via Glenn Coe, de mooiste vallei van Schotland, reizen we verder naar Stirling en Glasgow. En het kan niet anders: een whiskystokerij moet erbij zijn, met proeven. Kortom: we bieden een afwisselend programma met burchten, musea en parken, een boottocht, wandelen en vrije tijd.
We verblijven in vier viersterrenhotels (halfpension). Ook de middagmalen bij uitstappen zijn voorzien. Een ervaren Vlaamse Schotlandgids begeleidt ons van begin tot einde.

Iedereen weet dat Schotland voor toeristen niet goedkoop is. Toch konden we een vrij gunstige prijs onderhandelen met CTT Reizen. Alles zit erin: hotels, maaltijden, gids, audiosysteem, inkomgelden, fooien, boot en autocar, annulatieverzekering, VeBeS-begeleiding. Er kunnen maximaal 45 personen mee per reis.

Prijzen: 1.692 euro voor VeBeS-leden; 2.192 euro voor leden die ons begeleiding vragen; 1.192 euro voor gevraagde begeleiders. Toeslagen: 340 euro voor kajuit/kamer alleen; 60 euro voor niet-leden.

Bij Karmen kun je het programma opvragen. Alle andere info is verkrijgbaar bij Jos Laurysssen, 03 313 94 52 of jos.laur@telenet.be.

Inschrijven kan vanaf 15 november tot volzetting, liefst met een mail aan karmen.dheedene@gmail.com, of bel na 19 uur naar Karmen op 0472 65 57 57. Je inschrijving is pas definitief na betaling van 500 euro voorschot (840 euro indien kajuit/kamer alleen) per persoon op bankrekening BE09 8601 1137 3257 van Vakanties VeBeS, met als mededeling ‘Schotland 1’ of ‘Schotland 2’. De datum van betaling bepaalt de volgorde op de deelnemerslijst.
Belangrijk: deze reis is niet geschikt voor mensen die een minder goede lichamelijke conditie hebben of minder mobiel zijn. Rolwagens, rollators en dergelijke kunnen we helaas niet aanvaarden. Houd er ook rekening mee dat de hotels uitsluitend kamers hebben met voltapijt.

Jos, Karmen en Lieva

VeBeS Vakanties