Winteruitstap met etentje

Hasselt, vrijdag 14 december 2018

Voor de laatste uitstap van het jaar nodigen wij je uit naar onze eigen provinciehoofdstad. Daar laten we je uitvoerig kennismaken met het CCHA, het Hasselts Cultuurcentrum. De gids leidt ons rond vóór en achter de schermen en geeft uitvoerig uitleg over de werking en de programmering.
Na het eten kun je naar Winterland. De tiende editie zal Hasselt weer 7 weken lang omtoveren in de mooiste kerststad van België. Het Kolonel Dusartplein wordt gehuld in een schitterende winterse decoratie, met midden op de ijspiste een enorme kerstboom vol met lampjes en reuze grote kerstballen. Deze overdekte ijspiste van 1000 m², het huis van de kerstman, de kerstmarkt met meer dan 80 deelnemers, de attracties, de eet- en drankkraampjes en het sfeervolle Grand Café met de originele Aspen Lounge zorgen voor winterplezier voor jong en oud.
Het programma ziet er als volgt uit:

  • 10.20 uur: samenkomst aan de ingang van het Cultuurcentrum. Bus- en treinreizigers kunnen aan het station van Hasselt bus H61 nemen en uitstappen aan de halte “Hasselt Cultureel Centrum”. Deze bus vertrekt op busperron 4 om 10.07 uur, aankomst 10.17 uur (tijden onder voorbehoud).
  • 10.30 uur: rondleiding door het CCHA (tot 12 uur). De loges en het po-dium zijn niet rolstoeltoegankelijk. De rest van de rondleiding wel.
  • 12.00 uur: eten in het Theatercafé. Op het menu: dagsoep, hoenderfilet met champignons en pommes duchesse, nagerecht van de chef.
  • Ca. 14.00 uur: vertrek naar Winterland. Te voet is dat ongeveer 800 m. Je kunt ook om 14.04 uur aan de halte “Hasselt Kunstlaan” bus H14 nemen, richting Hasselt Station, en afstappen om 14.07 uur aan de halte “Hasselt Dusartplein” (tijden onder voorbehoud).
    Let op! Het bezoek aan Winterland gebeurt niet in groep. Wegens de drukte is het immers onmogelijk om met een grotere groep samen te blijven. Zorg dus dat je je eigen goed ziende begeleider hebt. Anders loop je verloren, ook als slechtziende. Je bent vrij om te doen wat je wilt en te blijven zo lang je wilt. Uiteraard kun je ook beslissen om na het eten te vertrekken en niet mee naar Winterland te gaan.

Bij de prijs inbegrepen is het bezoek en het eten in het Theatercafé. Wat je drinkt moet je ter plaatse betalen. De kosten tijdens je bezoek aan Winterland zijn ook niet inbegrepen.

Leden en hun eerste begeleider betalen elk 22,00 euro. Wie begeleiding vraagt, betaalt 27,50 euro. Kinderen en begeleiders door ons aangesproken, betalen elk 16,50 euro. Derden betalen 5,50 euro extra.

Plaats: Cultuurcentrum Hasselt (CCHA), Kunstlaan 5, Hasselt

Inschrijven kan tot uiterlijk woensdag 21 november op 011 89 08 10 of via e-mail limburg@vebes.be. Je inschrijving is pas definitief na storting op IBAN BE05 8538 8722 4575 van VeBeS Limburg met vermelding ‘181214’.

Denise Rijckx (bestuur Limburg)
SOS-nummer: 0470 53 93 06