Voorstelling met audiodescriptie: To name herstory

Gent, vrijdag 09 februari 2018

Kathy Acker. New York. 1947-1997. Schrijfster, theoretica, mystica, essayiste, pornografe, dichtereres. Een krachtige stem in de postpunk van de jaren tachtig. In 1986 publiceert Acker de roman Don Quixote: Which Was a Dream. Een verhaal over een vrouw, die zich met een abortus als aanleiding terugtrekt uit de samenleving. Een outsider positie, de positie van de pijn. Van daaruit begint ze die samenleving te ontleden. Ze besluit de wereld te genezen van zijn kapitalistische agressieve waan. We lezen Kathy Ackers werk, we proberen haar naar de scène te vertalen, we proberen te formuleren wat subjectiviteit is en hoe die te creëren of te vinden, we proberen uit te zoeken wat dit alles doet met een patriarchale structuur als een stadstheater en zijn overwegend mannelijk artistiek en technisch team, we proberen uit te zoeken hoe een huis kan worden gebouwd op basis van tekst, we proberen een wanhopige nood aan fictie te zijn - we try to name herstory.

Praktische info:
- Waar? NTGent Arca, St-Widostraat 4, Gent
- Wanneer? Vrijdag 9 februari 2018 om 20.00 uur. We verzamelen om 19.10 uur rechtstreeks aan de ingang van het Arcatheater, zodat men ons het gebruik van de audiodescriptie-toebehoren kunnen uitleggen. Bovendien voorzien ze nog een korte inleiding op de voorstelling, inclusief stemherkenning door de acteurs.
- Wie begeleiding nodig heeft van Gent-Sint-Pieters, meldt dit bij inschrijving en komt om 18.30 uur naar de krantenkiosk van station Gent-Sint-Pieters. Daar nemen we samen de tram 1 om 18.44 uur tot aan het Gravensteen.
- Laat bij inschrijving ook weten als je een blindgeleidehond hebt of met de rolwagen komt en of je audiodescriptie wenst.
- Deze voorstelling is vooral Engelstalig met af en toe Nederlandstalige stukken.
- Duur van de voorstelling? Vanaf 27 januari 2018 te raadplegen via www.ntgent.be/nl/productie/to-name-herstory

Leden en kinderen betalen elk 12,00 euro. Begeleiders betalen 1,00 euro. Derden betalen 12,00 euro extra.

Plaats: NTGent Arca, St-Widostraat 4, Gent

Inschrijven kan tot uiterlijk dinsdag 30 januari op 09 292 40 80 of via e-mail oost-vlaanderen@vebes.be. Je betaalt ter plaatse.

Johan Weymeis (bestuur Oost-Vlaanderen)
SOS-nummer: 0476 85 21 15

Delen op Google+