Vlaamse Opera Pelleas en Mélisande

Antwerpen, zaterdag 27 januari 2018

Opera Vlaanderen brengt 'Pelléas et Mélisande' in 2018, het jaar waarin de 100ste verjaardag van Debussy’s sterfdag herdacht wordt. Het verhaal gaat als volgt:
“Op een avond vond ik haar, huilend aan de rand van een bron, in het woud waarin ik was verdwaald,” zo vertelt prins Golaud aan zijn halfbroer Pelléas in een brief. Het enige wat Golaud te weten kwam over de mysterieuze vrouw is dat ze Mélisande heet. Ze huwen en keren na enkele maanden huiswaarts naar Allemonde. Heel snel ontstaat een wrange driehoeksverhouding tussen de twee halfbroers en Mélisande. Pelléas is een zielsverwant voor Mélisande. Golaud daarentegen jaagt haar angst aan doordat hij met onbegrip en terreur reageert op haar stilzwijgende en ondoorgrondelijke natuur. Golauds jaloezie zal aan de hartstocht tussen de twee geliefden een abrupt einde maken.

De Franse componist Claude Debussy creëerde met Pelléas et Mélisande (1902) een absoluut hoogtepunt uit de operageschiedenis. Hij componeerde bijna de gehele oorspronkelijke toneeltekst van Maurice Maeterlinck, de Belgische Nobelprijswinnaar voor literatuur. De regie en choreografie zijn in handen van Sidi Larbi Cherkaoui en Damien Jalet. Voor de scenografie werken ze samen met de wereldberoemde performance-kunstenares Marina Abramović. (tekst overgenomen uit de programmatie van de Vlaamse Opera)

Als je meegaat met VeBeS Antwerpen, krijg je vanaf 13 uur een inleiding. Deze is vrijblijvend, dus laat bij inschrijving weten of je de inleiding wil volgen of niet. De opera zelf begint om 14.00 uur. Voor de inleiding spreken wij af ten laatste om 12.45 uur aan de ingang. Deelnemers die de inleiding niet volgen, verwachten we om ten laatste 13.40 uur aan de ingang. Een bestuurslid wacht je op met de tickets. Het einde is voorzien rond 17.15 uur.

Leden betalen 11,00 euro. Begeleiders nemen gratis deel. Kinderen betalen 8,25 euro. Derden betalen 2,75 euro extra.

Plaats: Opera Antwerpen, Frankrijklei 1, Antwerpen

Inschrijven kan tot uiterlijk maandag 15 januari bij Johnny op 0478 74 91 09 of via e-mail johnny.szczepanski@gmail.com. Je inschrijving is pas definitief na storting op IBAN BE90 8538 8664 7932 van VeBeS Antwerpen met vermelding ‘180127’.

Johnny Szczepanski (bestuur Antwerpen)
SOS-nummer: 0478 74 91 09

Delen op Google+