Ont-Moetingsdag

Wuustwezel, dinsdag 24 april 2018

Het was een tweejaarlijkse traditie: onze bedevaart – of triduüm - naar Banneux, ergens in de maand oktober. In de loop der jaren hebben heel wat mensen elkaar daar mogen ontmoeten in gebed, bezinning en leuke momenten van ontspanning. Om dat ‘ontmoeten’, op een ongedwongen manier, was het allemaal te doen.
Precies daarom werd ‘Ont-Moeten’ al snel de nieuwe naam van onze pastorale werkgroep.
Dat de bedevaart naar Banneux de voorbije jaren het jaarprogramma niet heeft gehaald, wil niet zeggen dat de werkgroep Ont-Moeten stilgezeten heeft. Integendeel: met een open blik naar de toekomst is er heel wat bediscussieerd en besproken.
Zo spreken we vanuit de nieuw geformuleerde toekomstvisie niet langer over de ‘pastorale werkgroep’, maar kortweg over ‘Ont-Moeten’. Dit wil niet zeggen dat we onze christelijke wortels laten voor wat ze zijn. Integendeel. Een bedevaart, bezinningsmomenten, samenkomen om eucharistie te vieren, het kan nog allemaal. Maar daarnaast willen we vanuit onze christelijke inspiratiebron ook verder kijken naar maatschappij en samenleving, en meer inzetten op zingeving in de brede zin van het woord.
Onze ‘Ont-Moetingsdag’ van dinsdag 24 april heeft dan ook een dubbele doelstelling. Enerzijds willen we iedereen die als deelnemer of als medewerker destijds met ons naar Banneux is getrokken, uitnodigen voor deze terugkom- en bedankingsdag. Maar anderzijds is ook iedereen van harte welkom die interesse heeft in onze ‘nieuwe’ werkgroep Ont-Moeten.
De leden van de stuurgroep zullen die dag trouwens meer tekst en uitleg geven over het hoe en wat van Ont-Moeten. Op hun eigen ludieke manier zullen ze je daarbij laten proeven van wat Ont-Moeten wil zijn en doen.
Deze Ont-Moetingsdag zal plaatsvinden in gemeenschapscentrum De Ark te Wuustwezel.
Programma:

  • 11.00 uur: aankomst, aperitief en welkomstwoordje
  • 12.00 uur: middagmaal (stoofvlees met frietjes of een vegetarische schotel)
  • 13.30 uur: voorstelling van de stuurgroep Ont-Moeten
  • 14.15 uur: ludieke animatie met boodschap
  • 15.00 uur: koffie met taart
  • 16.00 uur: einde

Heb je begeleiding nodig, dan meld je dat bij inschrijving. Vergeet ook niet te vermelden of je kiest voor stoofvlees of de vegetarische schotel.
We verzamelen om 10.20 uur in het station Antwerpen-Centraal, in de inkomhal onderaan de centrale trap. Treinuren zijn te verkrijgen bij inschrijving.
Om 10.42 uur nemen we de trein naar Noorderkempen (Brecht). Van daaruit rijden we met auto’s naar Wuustwezel.
Om 16.45 nemen we vanuit Brecht terug de trein naar Antwerpen-Centraal.
Wie rechtstreeks met de wagen komt, verwachten wij om 11 uur aan gemeenschapscentrum De Ark.
(De stuurgroep Ont-Moeten)

Leden, begeleiders en kinderen betalen elk 10,00 euro.

Plaats: Gemeenschapscentrum De Ark, Achter d’Hoven 63, Wuustwezel

Inschrijven kan tot uiterlijk vrijdag 6 april op 02 212 11 10 of via e-mail info@vebes.be. Je inschrijving is pas definitief na storting op IBAN BE15 8538 8664 7730 van VeBeS vzw met vermelding ‘180424’.

De stuurgroep Ont-Moeten (VeBeS vzw)

Delen op Google+