Bezoek aan Java koffiebranderij en Wijnbezoekerscentrum (samen met regio Limburg) (VOLZET)

Rotselaar, woensdag 07 maart 2018

Nog eens zin in een échte Boergondische uitstap?
In een bus van De Zigeuner, met Limburgse collega's, rijden we op woensdag 7 maart in de voormiddag richting Rotselaar. In het Java complex krijgen we uitleg over koffie, natuurlijk met een tasje koffie! 's Middags is er een 2 gangen keuzemenu bij Boeres in Wezemaal en in de namiddag een bezoek aan een wijnbedrijf met een wijndegustatie.
Het programma ziet er als volgt uit.
Afspraak om 9 uur in de wachtzaal van station Leuven waar we om 9.14 uur de trein naar Aarschot nemen. In Aarschot station verzamelen we in de wachtzaal om de bus van 9.30 uur niet te missen.
Om 10 uur maken we kennis met The Java Coffee Company.
Begeleid door een professionele gids beleef je er een 2 uur durende ontdekkingstocht door de fascinerende wereld van de koffie. Onder het genot van een tas koffie met een stukje taart volg je mee de geschiedenis van de koffie. Daarna maak je het hele verwerkingsproces mee, van het selecteren van de groene koffieboon tot de verpakking.
We ronden de voormiddag af in de Java Shop waar je terecht kunt met je geschenkbon ter waarde van 4 euro.
En dan schuif je mee aan tafel in Brasserie Boeres voor de warme maaltijd die je bij je inschrijving kunt bestellen.
Menu 1: tomatensoep met balletjes, mals en sappig varkensgebraad uit de streek met champignonroomsaus, salad bar en krielaardappelen.
Menu 2: tomatensoep met balletjes, visstoofpotje van het huis, salad bar en puree.
In de namiddag brengt de bus ons naar Wezemaal, waar je kennismaakt met het Hageland en zijn wijncultuur. Eerst krijgen we een rondleiding in het Bezoekerscentrum van de Hagelandse wijn. Vervolgens wandelen we onder begeleiding van een gids naar de wijngaarden op de Wijngaardberg. Tot slot is er een wijndegustatie in een sfeervolle wijnkelder.
Rond 16.45 uur vertrekt de bus terug naar Aarschot zodat we op de trein naar Leuven van 17.34 uur kunnen stappen.
De deelnameprijs van 40 euro omvat: de busreis, de rondleidingen, de maaltijd en de wijndegustatie.
Je consumpties bij het middagmaal zijn voor eigen rekening.
De rondleiding en de wandeling na de middag duren samen ongeveer anderhalf uur.

Leden en hun eerste begeleider betalen elk 40,00 euro. Wie begeleiding vraagt, betaalt 50,00 euro. Kinderen en begeleiders door ons aangesproken, betalen elk 30,00 euro. Derden betalen 10,00 euro extra.

Plaats: The Java Coffee Company, Wingepark 20, Rotselaar

Inschrijven kan tot uiterlijk vrijdag 23 februari bij Doreth op 0478 62 69 11 of via e-mail doreth@proximus.be. Je inschrijving is pas definitief na storting op IBAN BE80 8538 8722 4777 van VeBeS Oost-Vlaams-Brabant met vermelding ‘180307’.

Bestuur Oost-Vlaams-Brabant
SOS-nummer: 0476 65 34 00

Delen op Google+