Toneel ‘De Zonder Zon Zon’ met audiobeschrijving

Overpelt, zaterdag 31 maart 2018

Zet een blanke acteur – één die heel Vlaanderen kent als de gierige buurman uit ‘FC De Kampioenen’ – naast een acteur met een kleurtje en je krijgt een clash van culturen en waarden. Of net niet?
‘De Zonder Zon Zon’ is een stuk vol verborgen lagen, maar wel toegankelijk gebracht, met een guitige glimlach. Jaak Van Assche speelt Bernard, een tovenaar die jaren geleden toevallig botste op overheidsambtenaar Nabil, gespeeld door Zouzou Ben Chikha (Omar uit Bevergem). Sindsdien vormen ze een team: de tovenaar en zijn leerling. Naar eigen zeggen doen ze samen kleine, maar betekenisvolle tovertrucks, zoals een man laten geloven dat hij nog steeds verliefd is op zijn vrouw. Mooi, hoe ze dat vertellen, trots en met een gekrulde glimlach om de mond. Als toeschouwer vraag je af welke trucks Nabil nog meer van Bernard heeft geleerd, en wat voor gevaarlijk experiment ze van plan zijn met die zakjes magische voorwerpen. En ondertussen, zit je, voor je het goed en wel beseft, naar een communiescène te kijken. Nabil breekt een carré-confituurtaartje boven zijn hoofd in twee, zoals alleen Jezus het zou kunnen…
VeBeS Limburg en CC Palethe nodigen je uit om deze voorstelling mee te maken. De zaal is rolstoelvriendelijk. En er worden voor onze groep plaatsen gereserveerd dicht bij het podium. Je krijgt een hoofdtelefoon en kunt eerst luisteren naar een inleiding door de audiobeschrijver van Inter. Vervolgens stellen de acteurs zich aan je voor en beschrijven hun kostuums. Daarna komt het publiek binnen en begint de voorstelling. Terwijl jij op de tribune zit te genieten, hoor je een beschrijving van wat er op het podium te zien is.
Wij komen samen in de inkomhal van Cultuurcentrum Palethe, ten laatste om 19.30 uur. Mensen die met het openbaar vervoer zouden komen, kunnen door Inter afgehaald worden aan de bushalte Overpelt Kiosk of aan het station van Neerpelt. Op beide plaatsen verwachten we je dan uiterlijk om 19.15 uur. Vergeet niet ons op de hoogte te brengen. Anders kunnen we niet garanderen dat we je zullen opvangen. Houd er ook rekening mee dat er na afloop geen bus of trein meer is om naar huis te gaan. De voorstelling eindigt rond 21.45 uur.

Leden betalen 12,00 euro. Begeleiders nemen gratis deel. Derden betalen 3,00 euro extra.

Plaats: Cultuurcentrum Palethe, Jeugdlaan 2, Overpelt

Inschrijven kan tot uiterlijk woensdag 14 maart op 011 89 08 10 of via e-mail limburg@vebes.be. Je inschrijving is pas definitief na storting op IBAN BE05 8538 8722 4575 van VeBeS Limburg met vermelding ‘180331’.

Jan Niesen (bestuur Limburg)
SOS-nummer: 0473 50 33 30

Delen op Google+