Toneelvoorstelling 'Oorlog en Terpentijn' met AD

Antwerpen, zondag 17 december 2017

Verhalenverteller en beeldenmaker Jan Lauwers durft het aan om de roman 'Oorlog en terpentijn' van Stefan Hertmans voor theater te bewerken. Hertmans’ boek is inmiddels een internationale bestseller die talloze internationale prijzen wegkaapte.

Vlak voor zijn dood in de jaren tachtig van de vorige eeuw gaf de grootvader van Stefan Hertmans zijn kleinzoon een paar volgeschreven oude schriftjes. Na enkele jaren durfde Hertmans de schriften te openen en daarin vond hij onvermoede geheimen. Het leven van zijn grootvader bleek getekend door zijn armoedige kinderjaren in het Gent van voor 1900, door gruwelijke ervaringen als frontsoldaat in de Eerste Wereldoorlog en door een jonggestorven grote liefde. In zijn verdere leven zette hij zijn verdriet om in stille schilderkunst. Stefan Hertmans’ jarenlange fascinatie voor zijn grootvaders leven bracht hem uiteindelijk tot het schrijven van deze aangrijpende roman die de geschiedenis van een individu op sublieme wijze verbindt met de grote geschiedenis. Profiteer van dit aanbod, want dit prachtig verhaal bieden ze aan met audiobeschrijving.
Deelnemers wachten we op aan de ingang van ‘den Bourla’ en dit ten laatste om 14 uur. Een bestuurslid wacht je op met de tickets. Na de inleiding door twee audiobeschrijvers stellen de acteurs zich kort voor en beschrijven hun kostuums. Om 15.00 uur begint de voorstelling.

Leden betalen 16,00 euro. Begeleiders nemen gratis deel.

Plaats: Bourlaschouwburg, Komedieplaats 8, Antwerpen

Inschrijven kan tot uiterlijk donderdag 7 december bij Dorothy op 0486 10 11 03 of via e-mail doro.db@telenet.be. Je inschrijving is pas definitief na storting op IBAN BE90 8538 8664 7932 van VeBeS Antwerpen met vermelding ‘171217’.

Dorothy De Bakker (bestuur Antwerpen)
SOS-nummer: 0486 10 11 03

Delen op Google+