Toneelvoorstelling met AD: Wachten op Godot (AFGELAST)

ANTWERPEN, vrijdag 27 november 2020

Ze zitten er nog steeds. Bij hun boom. Vladimir en Estragon. Te wachten op iemand die Godot heet. Hoe lang ze al aan het wachten zijn, weten ze niet. Ook niet of ze wel op de juiste plek zitten. En al evenmin weten ze wie Godot is en wat die hen zou moeten komen vertellen. Wat ze zich herinneren, zijn enkel flarden van een wereld die er niet meer is. En het enige wat ze hebben is tijd. Veel tijd. Om te discussiëren. Om ruzie te maken. Om na te denken. En vooral om zich te vervelen. De brutale verschijning van Pozzo en zijn knecht Lucky doorbreekt hun dagelijks ritueel. Een ogenblik lang. Fundamenteel verandert er niets. Ze blijven wachten. Dan komt een jongetje zeggen dat meneer Godot vandaag niet meer zal komen...

Wachten op Godot (1953) van Samuel Beckett was bij zijn verschijning onmiddellijk een klassieker. Niet alleen omdat het de naoorlogse verwarring en onzekerheid zo scherp wist te verwoorden, maar ook en vooral omdat het in één klap het theater voorgoed veranderde. Ondanks zijn reputatie wordt het stuk zelden opgevoerd. Bijna zeventig jaar na publicatie buigt Olympique Dramatique zich over dit stuk dat tegelijk klucht, vaudeville, tragedie en pure slapstick is.

Let op, deze voorstelling gaat uitzonderlijk door in de Expohallen van de Waagnatie. Deze zaal ligt aan de Schelde in de buurt van het Red Star Line Museum en het MAS. Wij verwachten je aan de ingang van de Waagnatie om ten laatste 19.30 uur. De Waagnatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en er is voldoende parkeergelegenheid voor deelnemers die met de wagen komen.

Inschrijven doe je bij Dorothy op het nummer 03 646 60 73 of op 0486 10 11 03. Je kunt ze tevens een mail sturen op doro.db@telenet.be.

Leden en kinderen betalen 22,00 euro. Begeleiders nemen gratis deel. Derden betalen 5,50 euro extra.

Plaats: Waagnatie, Rijnkaai 150, ANTWERPEN

Je inschrijving is pas definitief na storting op IBAN BE90 8538 8664 7932 van VeBeS Antwerpen met vermelding ‘201127’.

Dorothy De Bakker (bestuur Antwerpen)
SOS-nummer: 0486 10 11 03