Stadswandeling 'Geen water bij de wijn, maar boter bij de vis'

ANTWERPEN, vrijdag 18 september 2020

Melkmarkt, Eiermarkt, Palingbrug, Kaasrui, Boterhamstraat, … zoveel verwijzingen naar eten en drinken in de stad. Tijdens deze wandeling volgen we de weg van het voedsel door Antwerpen. Hoe werd het aangevoerd? Wat heeft ‘ De boer van Tienen’ op het Mechelse plein met onze Grote Markt te maken? En waar vinden we de boter om bij de vis te doen? Aten rijke en arme mensen hetzelfde of kreeg ieder ‘spek naar zijn bek’? Welke gerechten werden klaargemaakt? Wat stond er in de kookboeken en wie had er iets in de pap te brokken?
Dit alles en nog heel wat meer over eten en Antwerpen kom je vandaag tijdens een 3 uur durende wandeling te weten. Niemand anders dan onze eigen Antwerpse topgids, Hilde Eykens, leidt ons vandaag in een kleine groep rond door de culturele geheimen van de Antwerpse Koekenstad. Omwille van de coronamaatregelen is het verplicht om tijdens de wandeling een mondmasker te dragen.
Wij spreken met de groep af in hartje Antwerpen op de Groenplaats ter hoogte van de metro-uitgang om ten laatste 13.30 uur. Vanaf daar begeven we ons met de groep naar de plaats van afspraak.
Inschrijven is verplicht en doe je best zo snel mogelijk bij Lesley op het nummer 0486 84 48 87 of door ze een mail te sturen op lesdeceulaer@gmail.com.
Om iedereen de kans te geven zich in te schrijven voor deze activiteit organiseren wij deze mooie stadswandeling met dezelfde gids ook nog op woensdag 23 september.

Leden en hun eerste begeleider betalen elk 12,00 euro. Wie begeleiding vraagt, betaalt 15,00 euro. Kinderen en begeleiders door ons aangesproken, betalen elk 9,00 euro. Derden betalen 3,00 euro extra.

Plaats: de Groenplaats, ANTWERPEN

Je inschrijving is pas definitief na storting op IBAN BE90 8538 8664 7932 van VeBeS Antwerpen met vermelding ‘200918’.

Lesley De Ceulaer (bestuur Antwerpen)
SOS-nummer: 0486 84 48 87