Wist je dat over zelfstandig reizen?

Gent, woensdag 22 mei 2019

Op reis gaan, het is iets waar we allen steeds naar verlangen. Soms voelt het echter als een heel gedoe om te zorgen dat alles vlot zal verlopen en je alles zal kunnen doen wat je graag wilt doen. Het is niet altijd even gemakkelijk om als persoon met een visuele beperking de stap naar reizen te zetten. Misschien heb je de stap nog niet durven zetten? Of als je wel zelfstandig op reis gaat, is het soms moeilijk om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Wat als iets niet zou lukken of er iets mis zou gaan? Het succesgevoel dat volgt wanneer je het dan wel kon, is weliswaar geweldig! Er is heel veel mogelijk en soms moet je gewoon weten waar je de juiste informatie kan vinden. Bij dat laatste zou Silke graag helpen.
Silke is derdejaars student Ergotherapie en slechtziend. Voor haar Bachelorproef onderzoekt zij hoe reizen als slechtziende of blinde makkelijker en vlotter kan verlopen. Die informatie wil zij graag met jullie delen.

Praktisch:
Verzamelplaats: om 14.00 uur in het vlaamsoogpunt Gent of om 13.45 uur aan de krantenkiosk binnen in het station Gent-Sint-Pieters.
Gelieve te verwittigen indien je begeleiding wenst vanaf station Gent-Sint-Pieters!

Leden en hun eerste begeleider betalen elk 2,00 euro. Wie begeleiding vraagt, betaalt 2,50 euro. Kinderen en begeleiders door ons aangesproken, betalen elk 1,50 euro. Derden betalen 0,50 euro extra.

Plaats: vlaamsoogpunt Gent, Kortrijksesteenweg 304, Gent

Inschrijven kan tot uiterlijk dinsdag 21 mei op 09 292 40 80 of via e-mail oost-vlaanderen@vebes.be. Je inschrijving is pas definitief na storting op IBAN BE27 8538 8722 4373 van VeBeS Oost-Vlaanderen met vermelding ‘190522’.

Dus, wil jij meer weten over reizen specifiek als persoon met een visuele beperking? Of weet je veel over dit onderwerp en wil je graag informatie uitwisselen, schrijf je dan in!

Pierre Corin en Gina De Raeve (bestuur Oost-Vlaanderen)
SOS-nummer: 0497 34 14 02