Toneelvoorstelling 'Wind in de Populieren' (VOLZET)

Antwerpen, zondag 14 oktober 2018

Drie ex-militairen 'bezetten' het terras achter het verzorgingstehuis waar ze opgenomen zijn. Ze voelen zich bedreigd door hun lotgenoten, de verpleging, de wereld buiten. Ze willen weg, liefst zo vlug mogelijk. Liefst zo ver mogelijk! Maar... er zijn hun beperkingen, opgelegd door hun leeftijd.
'Wind in de Populieren' is geen droefgeestig stuk, integendeel: het is een ode aan ouder worden. Hoe je daarmee leert omgaan en wat het met je doet. Over de kracht, de wijsheid, de humor en de deugddoende rust van oudere mensen. Over de kunst om schoonheid uit kleine dingen te puren.
Wij kozen voor deze mooie en intrigerende voorstelling omdat Jos Van Praet één van de acteurs is. Jos is tevens vrijwillige inlezer in de opnamestudio van het vlaamsoogpunt Antwerpen. Daarnaast helpt hij geregeld mee bij etentjes van VeBeS Antwerpen en begeleidt hij tijdens tal van ontspannende en culturele activiteiten. Tijdens de dankdag voor onze vrijwilligers bracht Jos reeds een korte toneelvoorstelling over wat het leven in de gevangenis met je kan doen. Naast Jos spelen ook nog Peter Apers en Alex van Lieshout elks een kranige militair op rust.
Wij spreken af in station Antwerpen-Centraal onderaan de grote centrale trap en dit ten laatste om 13.50 uur. Vanaf daar gaan we in groep naar theaterzaal 't Klokhuis. Alvorens de voorstelling begint, krijg je de gelegenheid om het decor te voelen en kennis te maken met de acteurs. De voorstelling zelf begint om 15 uur.
Inschrijven is verplicht en doe je best zo snel mogelijk bij Lesley De Ceulaer op 0486 84 48 87 of via lesdeceulaer@telenet.be.

Leden en hun eerste begeleider betalen elk 13,00 euro. Wie begeleiding vraagt, betaalt 16,25 euro. Kinderen en begeleiders door ons aangesproken, betalen elk 9,75 euro. Derden betalen 3,25 euro extra.

Plaats: Toneelzaal 't Klokhuis, Parochiaanstraat 4, Antwerpen

Je inschrijving is pas definitief na storting op IBAN BE90 8538 8664 7932 van VeBeS Antwerpen met vermelding ‘181014’.

Lesley De Ceulaer (bestuur Antwerpen)
SOS-nummer: 0486 84 48 87