Buffetmaaltijd in Wok Palace en wandeling rond het Donkmeer (i.s.m. Oost-Vlaanderen)

Overmere, zaterdag 15 september 2018

Het is altijd fijn om met vrienden en kennissen op een rustige manier eens gezellig te tafelen en daarna de opgedane calorieën er een beetje af te wandelen. Wel, dit gaan we dit jaar weer eens doen in het Oost-Vlaamse Overmere vlak bij het bekende Donkmeer. De twee VeBeS regio’s West- en Oost-Vlaanderen slaan de handen in elkaar om er, voor iedereen die graag Oosterse keuken lust en daarna nog wat beweging wil, een fijne dagactiviteit van te maken.
We komen net voor de middag aan en kunnen meteen aan tafel schuiven in de Wok Palace. We opteren voor de 'all-in formule' (eten plus alle drank inbegrepen). Alles is in buffetvorm en dus is het wel handig dat onze leden zich laten vergezellen van een persoonlijke begeleider. Je kunt je tegoed doen aan koude- of warme-, voor-, tussen-, en hoofdgerechten en eindigen met een keuze uit nagerechten. Daarvoor heb je 2,5 uur de tijd maar behoed je van overdaad hé!
Na de maaltijd gaan we wat van de opgedane calorieën verbranden. Het Donkmeer heeft een wateroppervlakte van circa 86 hectare en is daarmee het op één na grootste meer in Vlaanderen! Van dit gebied is 30 hectare beschermd natuurreservaat. Om er rondom te wandelen (5 km) moeten we de 'Eendenroute' nemen. Deze wandeling is een 'plus wandeling' d.w.z. goed begaanbare, verharde wegen die met rolstoelen en kinderwagens goed te bewandelen zijn en onderweg voorzien werden van rustpunten met zitbanken.
Misschien is er nadien nog even tijd om op eigen kosten ergens iets te drinken voor we afreizen.

Leden en hun eerste begeleider betalen elk 26,50 euro. Wie begeleiding vraagt, betaalt 33,00 euro. Kinderen en begeleiders door ons aangesproken, betalen elk 20,00 euro.

Plaats: Brielstraat 15, Overmere

Inschrijven kan tot uiterlijk maandag 10 september op 050 40 60 19 of via e-mail west-vlaanderen@vebes.be. Je inschrijving is pas definitief na storting op IBAN BE27 8600 0180 3673 van VeBeS West-Vlaanderen met vermelding ‘180915’.

Ook onze Oost-Vlaamse leden maken gebruik van deze gegevens, zo vermijden we misverstanden bij de inschrijvingen. Gelieve al de namen voor wie je betaalt te vermelden en ook waar je de groep vervoegt.
Exacte uren voor trein en bus verschijnen in de Tibsz Actief van september omdat De Lijn deze uren bij het schrijven van dit artikel nog niet beschikbaar toont.
Jij komt die dag toch ook mee genieten!

Lucien Huyghe (bestuur West-Vlaanderen)
SOS-nummer: 0494 31 87 24