Voorstelling: Urban Prayers

Gent, zondag 10 december 2017

Wat hebben verschillende religies en tradities met elkaar gemeen?
Sinds de aanslag op het World Trade Center en de terreuracties van IS, staat religie weer hoog op de internationale agenda. De tegenstelling tussen 'gelovigen' en 'ongelovigen' is nog steeds een onderwerp van discussie, ook in de 21ste eeuw. Maar religie is natuurlijk veel meer dan een bron van conflicten: voor veel mensen is hun geloof een positief en identiteitsversterkend verhaal, een vorm van medemenselijkheid en van bezinning in turbulente tijden.
Met Urban Prayers trekken we in de herfst naar Gentse gebedsplekken en onderzoeken we wat die verschillende religies en tradities met elkaar gemeen hebben, behalve een overduidelijke boodschap van verdraagzaamheid. Een cast met o.a. Frank Focketyn en Lien Wildemeersch neemt daarbij het woord: deze voorleesteksten worden afgewisseld met gezang en passende live muziek.

Praktische info:
- Waar? Sint-Baafskathedraal
- Wanneer? Zondag 10 december 2017 om 16.00 uur
- OPGELET: er is geen audiodescriptie voorzien bij deze voorstelling!
- We verzamelen om 15.50 uur uur aan de ingang van de Sint-Baafskathedraal. Wie begeleiding wenst van aan het station, komt om 15.10 uur naar de krantenkiosk binnen in het station Gent-Sint-Pieters en meld dit bij inschrijving. Laat ook weten als je een blindgeleidehond hebt of met de rolwagen komt.

Kinderen, leden en hun eerste begeleider betalen elk 12,00 euro. Begeleiders door ons aangesproken, betalen 1,00 euro.

Plaats: Sint-Baafskathedraal, Sint-Baafsplein, Gent

Inschrijven kan tot uiterlijk maandag 4 december op 09 292 40 80 of via e-mail oost-vlaanderen@vebes.be. Je inschrijving is pas definitief na storting op IBAN BE27 8538 8722 4373 van VeBeS Oost-Vlaanderen met vermelding ‘171210’.

Johan Weymeis (bestuur Oost-Vlaanderen)
SOS-nummer: 0476 85 21 15

Delen op Google+